Wij werken graag bij SugarFactory

Kristalpromenade 7, 1165 PD Halfweg

Industriële locatie / voormalige CSM Suikerfabriek / 10.000 M2 | 10.000 personen | Meerdere subzalen / -mogelijkheden | Centraal gelegen en goed bereikbaar per auto & OV | borrel, diner, (jaar-) congres, event, beurs, meeting, product presentatie, bedrijfsfeesten

SugarFactory, industrieel en rauw zoals de voormalige Suikerfabriek uit 1863, maar door het gedetailleerde industriële decor ook sfeervol en uniek.

For creators who wants to stand out SugarCity Events is a raw industrial venue that gives an everlasting #sweetrush!

Evenementenlocatie met historie

SugarFactory is de afgelopen jaren ontwikkeld van oude suikerfabriek tot een van de meest toonaangevende industriële evenementen locaties van Nederland. Van 1863 tot 1992 werden suikerbieten hier tot suiker verwerkt. Wie vandaag de dag door SugarFactory loopt, kan zich makkelijk een voorstelling maken van hoe het er destijds moet hebben uitgezien. Doordat veel van de originele, industriële elementen bewaard zijn gebleven, biedt SugarFactory een uniek decor voor de meest uiteenlopende evenementen.

Rauwe, industriële ruimtes

Het kloppend hart van de voormalige suikerfabriek is de Middenfabriek. Een ruimte die karakteriseert wordt door metershoge, roestige ketels en een bijzonder trappenstelsel dat de begane grond met de eerste en tweede verdieping verbindt. Dankzij de aanwezige goederenlift zijn deze ook toegankelijk voor zware objecten en voertuigen.

De Pulppersloods biedt met haar markante pilaren, bakstenen muren en hoge raampartijen tevens eindeloze mogelijkheden en laat zich gemakkelijk omtoveren van een plenaire ruimte tot een sfeervol indoor festivalterrein.

De langwerpige Binnenstraat verbindt de Middenfabriek met de Pulppersloods en wordt vaak ingezet als catering of netwerkruimte. Als opzichzelfstaande ruimte is de Binnenstraat perfect voor kleinschalige, intieme evenementen.

Naast deze drie evenementlocaties zijn er nog andere ruimtes die dankzij de aanwezigheid van historische elementen een uniek decor bieden. Deze kunnen dienen als break-out room, regieruimte of presentatieruimte. Met een totaaloppervlak van 10.000 m2 aan evenementruimte zijn de mogelijkheden eindeloos.

Modern & duurzaam

Sinds 2000 is SugarFactory compleet gerenoveerd. Een belangrijk stukje industrieel erfgoed is bewaard gebleven en er zijn talloze innovaties toegepast. Zo schuilen er tussen de roestige pilaren inmiddels 575 led-armaturen die de basisverlichting van de locatie vormen. Dankzij een duurzame werkwijze - het zoveel mogelijk hergebruiken van originele materialen - is de charme van de fabriek onaangetast gebleven.

Terug naar alle locaties