Duurzame catering

In de dienstverlening naar onze opdrachtgevers spelen we in op duurzame trends in de maatschappij zodat ook onze opdrachtgevers als gastheer van evenementen de juiste boodschap kunnen uitstralen. We zien dat als een gezamenlijke inspanning om in een veranderende samenleving doelen op het gebied van duurzaamheid te behalen.

Duurzaam karakter

Mood4Food is van oorsprong een cateraar die met verantwoorde producten werkt en is continu bezig zichzelf te verduurzamen. Lokaal, beter leven, biologisch of 100% vegetarisch? In overleg met onze opdrachtgevers en rekening houdend met het beschikbare budget kijken wij welke invulling het beste past bij het desbetreffende event. Zo hebben de events waar Mood4Food catert altijd een duurzaam karakter.

Ons team

Mood4Food staat bekend om haar professionele servicelevel. Inmiddels werken wij met een vast team dat de werkwijze van Mood4Food door en door kent. Hierdoor kunnen wij met minder personeel efficiënter te werk gaan en kunnen we samenwerkingen op maatschappelijk gebied professioneel aansturen. Zo hebben wij onder andere samengewerkt met het Leger des Heils, ROC Mondriaan, het UWV, Upside Café, enz.

CO2-reductie

Mood4Food is dagelijks bezig met ‘CO2-reductie’. Wij serveren veel vegetarische catering (ca. 75% per event), omdat dit gezonder is en beter voor het milieu. Wij letten op het algemene energieverbruik (LED-verlichting, energiezuinige apparatuur, temperatuurbeheersing) en minimaliseren daardoor het (groene) stroomverbruik. Ook plannen wij onze autoritten efficiënt in om CO2 uitstoot tegen te gaan.

Zero waste & afvalscheiding

Door zorgvuldig in te kopen en het reguleren van restanten gaan wij ‘waste’ te lijf. Voor overgebleven voedsel na evenementen hebben wij de welbekende ‘take a waste’ bag. Ook doneren wij regelmatig voedsel aan onze Binckhorst-buren; het Leger des Heils, mits het HACCP-verantwoord is. Uiteraard verwerken wij afval op een verantwoorde manier. In ons bedrijfspand verwerken wij maar liefst 6 reststromen, bij evenementen  4.

MVO Nederland

Mood4Food is sinds 2016 lid van MVO Nederland en laat zich voor MVO-initiatieven inspireren door hun praktische ideeën. Daarnaast kijken wij zelf naar waar we winst kunnen behalen in processen en in de bedrijfsvoering. Een proces dat we continu verbeteren. Door het MVO-lidmaatschap zijn wij ons extra bewust van het duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen dit met trots uit.

Compensatie

Ook al is het onoverkomelijk dat er CO2 wordt uitgestoten, wij werken er hard aan om onze bedrijfsvoering zo verantwoord mogelijk te voeren. Daarom steunen wij 2 geweldige initiatieven om iets terug te geven aan de planeet. Wij doneren met behulp van onze opdrachtgevers aan Made Blue over het waterverbruik tijdens onze evenementen, en aan Trees for All, zodat zij ieder jaar dankzij onze bijdrage bomen kunnen planten. 

"Het was weer een mooi event met wederom veel complimenten over de catering en onze uitstraling ;) Voor jou, je vrouw en jullie hele team ook weer een mooi, succesvol maar vooral gezond nieuw jaar. We gaan, denk ik, weer mooie events met elkaar organiseren. Groetjes en rust ook lekker uit want jullie hebben erg hard gewerkt."

Min SZW

Geef ook een review

"Het was prachtig! Dankjewel voor alle hulp, flexibiliteit en natuurlijk het heerlijke eten! Met de opdrachtgever hebben we pas begin februari een evaluatie, maar so far zijn ze heel enthousiast en tevreden. Well done en complimenten ook aan je team!"

Spitz Congres & Event

Geef ook een review